Begeleidend Team

Quinten Vandevelde startte zijn muziekstudies aan de muziekacademie in Lokeren op negenjarige leeftijd. Hij speelde altviool en piano. Hij vervolgde zijn studies aan het Lemmens Instituut in Leuven. Quinten studeerde muziekpedagogie, koordirectie en compositie van 2015-2017. In 2019 behaalde hij zijn master in koordirectie.

Naast zijn studies dirigeert Quinten een aantal koren. Hij werkt als freelance componist en muziekleerkracht. Hij volgde masterclasses in Oostenrijk voor koordirectie bij Erwin Örtner en compositie bij Wolfram Wagner, en in Nederland voor koordirectie bij Louis Buskens.

Kurt Bikkembergs kan bogen op jarenlange ervaring als dirigent en componist met een grote voorliefde voor de hedendaagse koormuziek. Als neoconservatief herkent en aanvaardt hij de verworvenheden en kwaliteiten uit het verleden, zonder de positieve verwezenlijkingen van de huidige generatie uit het oog te verliezen. Evenwel is hij zich bewust van maatschappelijk-economische valkuilen, zoals de onbetrouwbaarheid van de media, en verliest hij zich hier niet in. Je leven ten dienste stellen van de muziek en van mensen is zijn leidmotief. Bikkembergs werkt graag met jongeren (van geest) die de muziek centraal willen stellen in hun leven en tijdens concerten, om luisteraars schoonheid te laten ervaren. Dit houdt onvermijdelijk zelfstudie, zelfreflectie en zelfontwikkeling in; zowel voor de leiding als voor de uitvoerders.

Priske Dehandschutter studeerde af aan het conservatorium van Maastricht bij Mya Besselink waarna ze de opleiding aan de ‘Operastudio Vlaanderen’ volgde.In Brazilië nam ze gedurende 2 maand les bij Marina Monarcha en werd semi-finaliste in het Concurso International de Canto “Bidu Sayão”. Ze woonde binnenlandse en buitenlandse masterclasses bij bij o.a. Ann Murray en Graham Johnson, Lillian Watson en Adrian Thompson.Ze volgde les bij Jennifer Dakin, Royal Academy Londen (UK). Bij W. Stephen Smith, Northwestern University Chicago (USA) en Catrin Wyn Davies. 

De laatste 15 jaar verdiept ze zich in de Lichtenberger Methode bij Ingrid Voermans in Den Haag (NL) en volgde de opleiding tot Lichtenberg stempedagoog aan het Institut für angewandte stimmphysiologie (D).

Als vocal coach werkte ze met verschillende koren aan klankontwikkeling waaronder 2 jaar met het Nederlands studenten Kamerkoor olv Kurt Bikkembergs. Priske doceerde de Lichtenberger Methode aan de koordirectie afdeling van Luca school of Arts, Lemmensinstituut, Leuven.

Als stempedagoog/klanktherapeute geeft Priske de laatste jaren privé lessen, lezingen en workshops in België, Nederland en Engeland

Dulcisona vzw
L. Van Houttestraat 78
9050 Ledeberg
secretaris@dulcisona.be

BE55 0018 7354 0044

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
YouTube