achtergrond
achtergrondPrimairVeld
achtergrondPrimairVeld
cv_koor
nieuwstoets
cvstoets
agendatoets
geluidtoets
beeldtoets
gastenboektoets
aanbodtoets
contacttoets
linkstoets
opent de beheersite - paswoord vereist
open het curriculum van de dirigent
illustratie
illustratie
illustratie
illustratie
illustratie
illustratie
illustratie
illustratie
illustratie


Dulcisona is ontstaan uit een initiatief van enkele leraren en vrienden van het Sint-Janscollege in Sint-Amandsberg. Onder de vleugels van Marian Steyaert groeide de groep uit tot een volwaardig koor dat in 1984 de naam dulcisona kreeg.

Gaandeweg werd een uitgebreid repertoire opgebouwd van renaissance tot twintigste-eeuwse koormuziek waaronder: de “Mass for Four Voices” en de “Mass for Five Voices” van Byrd, Magnificats van Lassus, Krebs en Pärt, motetten en cantates van de Bach-familie, romantische koorliteratuur van Brahms, Mendelssohn en Vlaamse componisten, het “Gloria” van Vivaldi, de “Missa Sancti Nicolai” van Haydn, het “Te deum” van Charpentier en motetten van Poulenc.

Daarnaast werkte dulcisona aan heel wat grotere producties mee. Dit was een uitgelezen kans om met orkesten als I Fiamminghi en het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en met dirigenten als Kurt Bikkembergs, Rudolf Werthen, Grant Llewellyn en Chikara Imawura samen te werken. Op het programma stonden onder meer operafragmenten van Wagner en Verdi, het “Inferno” van Rosseau, de “Negende symfonie” van Beethoven, de “Rubenscantate” van Benoit, de “Carmina Burana” van Orff, het “Requiem” van Fauré en de integrale uitvoering van het “Weihnachtsoratorium” van Bach.

Dulcisona bevestigde zich in 2015 in ereafdeling tijdens de provinciale koorzangtoernooien en zingt daarmee sinds 2003 onafgebroken in ereafdeling. In 2008 werd dulcisona finalist in de koorwedstrijd "Koor van het Jaar" georganiseerd door Koor en Stem in samenwerking met Canvas en Klara.

Op 11 september 2011 voerde dulcisona in het kader van het Festival van Vlaanderen samen met het Brussels Philharmonic - Vlaams Radio Orkest, het Vlaams Radio Koor, het Gents Madrigaalkoor en het knapenkoor In Dulci Jubilo het “War Requiem” van Benjamin Britten uit in het BOZAR in Brussel als eerbetoon aan de slachtoffers van 9/11 – toen dag op dag tien jaar geleden. De uitvoering van dit magistrale epos onder leiding van Sir Neville Marriner werd voor de uitvoerders en het publiek een fel gesmaakt muzikaal hoogtepunt.

Ondertussen wordt volop getimmerd aan het jubileumconcert van 15 november 2014 naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van dulcisona. Zoals de trouwe luisteraars zich van vorige edities zullen herinneren wordt dit opnieuw een topevenement op het dulcisona palmares.


 
top van de lijst