achtergrond
achtergrondPrimairVeld
achtergrondPrimairVeld
gastenboek
nieuwstoets
cvstoets
agendatoets
geluidtoets
beeldtoets
gastenboektoets
aanbodtoets
contacttoets
linkstoets
opent de beheersite - paswoord vereist
opent het prikbord voor de koorleden - paswoord vereist

Warning: array_rand() [function.array-rand]: Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /data/sites/web/dulcisonabe/www/ext/classWebpagina.php on line 898
illustratie


Kies een pagina:
« »
Ursel
( 6 juni 2018 09:53:14 )  
Hallo,
Heb jullie concert van 2 juni even laten bezinken.
Jullie Brahms-concert vond ik al het beste wat ik tot nu toe van jullie mocht smaken, maar dit... we werden er stil van.
Het was bij momenten zo stil in de kerk, dat je nauwelijks durfde te ademen.
Wat een prachtig programma en een perfect samenspel met de celliste! De kunstige kaarslichtopstelling paste er perfect bij.
Ook jullie a capella stukken waren schitterend. O salutaris Hostia vond ik zooo mooi! Maar toen kwam Benedictio nog: daar hebben jullie wel duchtig aan gerepeteerd, maar met wat voor resultaat!!
Jammer dat jullie zo'n programma maar 1 keer brengen, het verdient herhaling.
Bedankt aan alle koorleden,celliste, prachtige sopranen, en dirigente,om ons zo te laten genieten en nagenieten.
al benieuwd naar he volgende!

Lebbeke
( 3 juni 2018 11:36:52 )  
Bravo Dulcisona!
Reeds meerdere keren mochten wij van jullie zangtalent genieten. Ook deze keer was, zoals wij dit ondertussen gewoon zijn, jullie "Reflexionen" af! De opvallende dialoog tussen jullie mooie stemmen en de celliste werd nog versterkt door de drang naar perfectie begeleid door de goede akoestiek in de met zorg gekozen locatie. Bij alle stemmen vonden wij inzet, concentratie, oog voor détail en de liefde om samen te zingen. De werkijver van elk koorlid en de soliste, optimaal voorbereid en begeleid door jullie gedreven dirigente zorgden voor "voldoening" op jullie gezichten na het uitsterven van de laatste klank en bij het in ontvangst nemen van het langdurig applaus bij een staande ovatie. Dezelfde voldoening was ook af te lezen op de gezichten van jullie aandachtig publiek.
Mijn echtgenote en ikzelf hebben met volle teugen van dit gebeuren genoten Wij zijn blij en voelen ons bevoorrecht door de inzet van elk van jullie bij de perfecte keuze van de subliem uitgevoerde werken.
Dank U wel Dulcisona, Liesbet Engelen en, last but not least, Marian Steyaert.
Tot een volgende keer!

HERZELE
( 12 februari 2017 11:19:50 )  
VITA DE LA MIA VITA 11/02/17
met een open geest, veel plezier en genot, ruime muziek- en zangkennis en een hart vol liefde voor samenzang, hebben we jullie bijzondere Valentijns-concert mogen bijwonen. het actieve en sierlijke spel van een dirigent die met volle overgave haar koor begeleidt, koorleden die het beste van zichzelf geven met stemmen heen en weer vloeiend in een wonderlijk klankbord, de unieke locatie die het mystieke extra kracht bijzet, de speelse intermezzi heel kunstig gebracht door Joris Pinseel, die het geheel met een grappige toets opvrolijken, de fijne compagnie waarmee we ten volle tot in de verste uithoeken van onze zintuigen mogen samen beleven ...
dankbaar en gelukkig blikken we terug op een leuke, gezellige avond. het is de derde keer dat we de kans krijgen een concert van Dulcisona bij te wonen en jullie verrassen ons telkens opnieuw! Fijn dat er zoveel mannen en jongedames meezingen in jullie koor, en proficiat voor de geslaagde keuze woord en zang te combineren ...
Mogen we echter even kritisch zijn? in het eerste deel misten we de passie, het pit, het vuur en de sfeer die Valentijn met zich meebrengt ... de liederen klonken vrij langdradig en klagerig, doch perfect gezongen, daar geen negatief woord over ... na de pauze hadden we het gevoel dat de harten sneller klopten en dat de vonk van de liefde uiteindelijk oversloeg !!! Vurige ballades, klaagzang, woede uitbarstingen en zacht gefluister, het hoort allemaal bij wat we "liefde" noemen of tout court "het leven" ...
een klein onbelangrijk detail, misschien een domme opmerking, maar toch een aandachtspunt: enkele vrouwen droegen witte, huidkleurige of geen kousen. dat stoorde ons ergens in het homogene, rustgevende kader op het podium. Kleine tip: misschien allen zwarte kousen dragen zodat "enkel boven de gordel" aandacht gaat naar "menselijk bloot :-) "

met heel ons hart en zeer kritisch genoten van dit prachtige concert,
Christ (74), Lucy (68) en Trui (50)

Lebbeke
( 22 november 2015 11:17:58 )  
Bravo Dulcisona!
Jullie "Petite Messe Solennelle" was een "grootse" vertoning. De blijdschap, de concentratie, de inzet en de voldoening waren van jullie gezicht af te lezen. Jullie zijn een bewonderenswaardig koor. Er is niets op het totale gebeuren aan te merken. De organisatie was af, de muzikanten geweldig, de solisten subliem en het koor voortreffelijk. Ben niettegenstaande de hevige regenvlagen met een blij en voldaan hart huiswaarts gereden. Dit was en is nog eens genieten! De staande ovatie en het langdurig applaus na jullie optreden zeggen genoeg.
Bedankt voor jullie inzet!
Ik voel mij uitverkoren omdat ik van jullie muziek heb mogen genieten!

Wingene
( 6 juli 2015 14:31:17 )  
Els Celis tilde gisteren het festival Juillet-Musical tot ongekende hoogte, door Marie-Catherine Baclin, Julie Bailly, Yves Saelens en Werner van Mechelen samen te programmeren met het koor Dulcisona (olv Marian Steyaert) in La Petite Messe Solennelle van Rossini. Nassogne was inderdaad te klein ! Grootse inspiratie, grootse realisatie. Bedankt Els, bedankt Marian !

Gent
( 16 november 2014 10:46:19 )  
Jubileumconcert.... het had ook "The Best Off" kunnen zij, maar neen, Dulcisona verkent nieuwe paden en verbindt Barok met (post)moderne composities.... het was even wennen.Voor mij was de koorklank steviger in de barok dan in de recentere werken, al hebben Marek Raczynski en Sven-David Sandström mij erg bekoord.
Nog vele jaren, Dulcisona!

Gentbrugge
( 26 maart 2014 09:16:40 )  
Mooi en ingetogen concert 25/3 Nacht van de geschiedenis. Heb genoten van het uitgebreide programma dat met meesterschap niet alleen gezongen maar tevens geleid werd.

2660 Hoboken
( 2 januari 2014 20:12:08 )  
Telkens weer heb ik tijdens het koncert op 22 december 2013 in Melle intens, zelfs ontroerd genoten: zelden kon ik luisteren naar een zgn. liefhebberskoor met een dergelijk hoog peil inzake gave intonatie en homogeniteit, maar in even hoge mate verfijnde zin voor interpretatie van een vaak veeleisend programma. Die schitterende prestaties heeft "Dulcisona"ongetwijfeld te danken aan de bezielde en charismatische leiding van zijn dirigente. Als komponist zou ik me vereerd voelen, mocht dit artistiek veelzijdig koor een van mijn eigen werkjes verklanken.

Gent, zaal Nemrod
( 2 juni 2013 23:31:13 )  
Mijn felicitaties aan Dulcisona! Jullie zorgden voor een feestelijke afsluiter van mijn verjaardagsweek. Wat een prachtige klanken. Als ik dan toch een favoriet werk mag vernoemen dan kies ik voor de Five Hebrew Love Songs van Eric Whitacre. Ook het samenspel met Claudia Ibarra, de solo en het samenspel met Noreen Broeckhove was héérlijk. Noreen, de toekomst is er voor jou... Aan alle leden, een hartelijke groet uit 3221 Nieuwrode.

Herzele
( 11 november 2012 14:34:11 )  
Dit prachtige concert zal ik me steeds herinneren: de ontroerende en zuivere klankschoonheid van het koor, de grote expressie en aandacht voor natuurlijke frasering van de koorleiding.Dit koor is een grote toekomst weggelegd! Mijn oprechte gelukwensen!

top van de lijst
capthca

Je wenst een berichtje achter te laten?

Teken dan het gastenboek...